به قلم حجتالاسلام شاکر (طاهر خوش): همان گونه که خوانندگان میدانند بعد از رحلت پیامبر -صلی الله علیه و آله- دشمنان بر خانواده و خاندان پیامبر تنگ گرفته، به آزار و اذیت آنان پرداختند. امامان معصوم -علیهم السلام- را به شکنجههای جسمیو روحی و در نهایت به تبعید و شهادت بسنده نمیکردند و هر کجا که به آنان، فرزندان و دوستداران شان دست مییافتند، بر آزار و اذیت شان میافزودند که امامزادهها نیز از این موضوع مستثنی نبودند و امامزاده عباسعلیه السلام ساری نیز یکی از آن مهاجران به کشور ایران بود. ایشان از مدینه به قم آمدند و به شاگردی علوم آل محمد علیهم السلام پرداختند و خودشان بعدها به کسوت و کُرسی استادی نشستند.
حجتالاسلام شاکر (طاهر خوش)
این امامزاده بزرگوار به سفارش حاکم مازندران، حسن بن علی که مردی فقیه، مفسر قرآن، شجاع، جنگاور و از نوادگان امام سجاد علیه السلام بود، به مازندران؛ ساری آمد و به نشر و علوم اهل بیت علیهم السلام پرداخت. ایشان در ساری و اطراف ساری مردم را با علوم اهل بیت علیهم السلام و احکام خدا آشنا میکرد تا اینکه در شصت سالگی، رحلت نمودند و بنابر نقلی به
شهادت
رسیدند و مردم ساری با غم و اندوه فراوان و از تمام وجودش پذیرای این اولاد زهرا علیها السلام گشت تا تشنگان معارف اهل بیت علیهم السلام را مدیون این امامزاده و بقیه امامزادگان نماید و در همین مکان فعلی به خاک سپرده شدند و سه فرزندش به نامهای
حسن، زید و جعفر
بعد از رحلت پدر، در کنار پدر به خاک سپرده شدند.
شجره نامه
امامزاده عباسعلیه السلام: «االعبّاس بن محمّد بن القاسم بن حمزه بن امام موسی الکاظم علیه السلام »
شیخ آقا بزرگ تهرانی در کتاب ( الذریعه ) از او به شایستگی نام برده و در کتاب طبقات اعلام الشیعه جلد 1 ، صفحه 145 و 146 مینویسد: « العبّاس بن محمّد بن القاسم بن حمزه بن موسی بن جعفر (ع) الشریف ابوالفضل ، الراوی عن ابی الحسن علی بن ابراهیم قمیتفسیر الموجود ... »
ترجمه : عباس بن محمّد بن قاسم بن حمزه بن موسی بن جعفر (ع) سیّدی شریف مُکَنی به ابوالفضل و روایت کننده تفسیر موجود علی بن ابراهیم قمیاست. در تأیید شجره امامزاده عبّاس علیه السلام، امام فخر رازی در کتاب الشجره المبارکه صفحه 110 و 111 و عمیدی دانشمند نسب شناس در کتاب المشجّر الکشاف جلد یک صفحه 134 و کتاب تفسیر القمیجلد یک صفحه 17 و آیة الله العظمیخویی در کتاب معجم رجال الحدیث جلد 9 صفحه 239 از این شخصیت بزرگوار یاد میکنند.
امام فخر رازی در کتاب الشجره المبارکه صفحه 109 فرزندان امامزاده عباسرا حسن ، زید و جعفر مکنی به ابومحمد معرفی میکند . همچنانکه در کتیبه صندوقی که در داخل ضریح بر روی مزار این چهار امامزاده قرار دارد نوشته شده است : درکنار امامزاده عبّاس علیه السلام، سه فرزندش، (جعفر) حسن و زید و محمد مدفون میباشند.
صورت شجرهنامه امامزاده عباسعلیه السلام ساری که در کتاب یاقوت ری؛ زندگانی حضرات امامزادهها؛ عبدالعظیم حسنی، حمزه و طاهر علیهم السلام توسط این طلبه نگاشته شده است، تقدیم حضورتان گردید
« امامزاده عباس؛ نگین شهر ساری» نوشتۀ حجتالاسلام شاکر (طاهر خوش)
در سایت امامزاده عباسعلیه السلام و اوقاف مازندران هیچ اثری از این کتاب و دیگر کتابهایی که در مورد امامزادگان ساری؛ یحیی علیه السلام؛ سفیر مهربان امام صادق علیه السلام؛ ملامجدالدین؛ آستان مقدس تکیه پهنهکلا در ۳ جلد بزرگسال و یک کودک، نیست و این از بی مهریهای مسئولین اوقاف استان، نسبت به این بزرگواران واجب التعظیم هست.